16 Ağustos 2015 Pazar

Piyano Kek

 Keki için
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatma için
  • 1 su bardağı süt
Krema için
  • 4 su bardağı süt
  • 2 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • Damla Çikolata
Yapılışı
  • İlk olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Orta boy yağlanmış borcama hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
  • Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz. Süt, şeker ve unu tencereye alıp karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin. 
  • Tereyağını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Pişen keki fırından çıkartarak üzerine süt gezdirin.
  • Ilınmış olan kremayı kekin üzerine dökerek yayın.
  • Soğuduktan sonra üzerine kakao yada damla çikolata serpip buzdolabına kaldırın. 
  • Vaktiniz var ise bir gece dinlendikten sonra çok daha güzel oluyor. Bizim gibi aceleci iseniz 1-2 saat sonra da yiyebilirsiniz:)
Afiyet Şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...