- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatma için
- 1 su bardağı süt
Krema için
- 4 su bardağı süt
- 2 Türk kahvesi fincanı şeker
- 2 Türk kahvesi fincanı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
- Damla Çikolata
- İlk olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Orta boy yağlanmış borcama hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.
- Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz. Süt, şeker ve unu tencereye alıp karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
- Tereyağını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Pişen keki fırından çıkartarak üzerine süt gezdirin.
- Ilınmış olan kremayı kekin üzerine dökerek yayın.
- Soğuduktan sonra üzerine kakao yada damla çikolata serpip buzdolabına kaldırın.
- Vaktiniz var ise bir gece dinlendikten sonra çok daha güzel oluyor. Bizim gibi aceleci iseniz 1-2 saat sonra da yiyebilirsiniz:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder