Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy domates
- Kuru nane,kara biber,pul biber
- 1 tutam kıyılmış taze nane
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Kısır için kullanacağınız bulguru çukur bir tencereye alın.
- Baharatları bulgura ekleyip,1 adet limonu sıkın ve karıştırın.
- Karıştırdığınız bulgura iki su bardağı kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakın.
- Kısır için bulgur bir tarafta şişerken, diğer tarafta tencereye yemeklik doğranmış soğan,sarımsak ve zeytinyağı alıp soteleyin.
- Soğanlar yumuşayınca salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Rendelenmiş domatesi ilave edip bir taşım pişirin.
- Karabiber,kuru nane, pul biberi ekleyip karıştırın.
- Şişen bulgura sosu azar azar ilave edip karıştırın.
- Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra,ince kıyılmış maydanoz, nane ve nar ekşisini ekleyip karıştırıp servis yapın.
- Afiyet şifa olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder