8 Ağustos 2015 Cumartesi

Kısır


Malzemeler
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kısırın Sosu İçin
  • 2 adet soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy domates
  • Kuru nane,kara biber,pul biber
  • 1 tutam kıyılmış taze nane
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı
  • Kısır için kullanacağınız bulguru çukur bir tencereye alın.
  • Baharatları bulgura ekleyip,1 adet limonu sıkın ve karıştırın.
  • Karıştırdığınız bulgura iki su bardağı  kaynar su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp şişmeye bırakın.
  • Kısır için bulgur bir tarafta şişerken, diğer tarafta tencereye yemeklik doğranmış soğan,sarımsak ve zeytinyağı alıp soteleyin.
  • Soğanlar yumuşayınca salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Rendelenmiş domatesi ilave edip bir taşım pişirin.
  • Karabiber,kuru nane, pul biberi  ekleyip karıştırın.
  • Şişen bulgura sosu azar azar ilave edip karıştırın.
  • Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra,ince kıyılmış maydanoz, nane ve nar ekşisini  ekleyip karıştırıp servis yapın.
  • Afiyet şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...