29 Temmuz 2015 Çarşamba

Soğukluk Çorbası

Malzemeler
  • Yarım çay bardağı döğme(yarma),
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım kg semiz otu
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • Yarım adet limonun suyu
  • tuz
  • yeteri kadar su
Sosu için
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • pul biber,kuru nane
  • 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salça
Yapılışı
  • Akşamdan ıslanmış dövme ve kırmızı mercimeği yıkayıp ocağa alın. Yeteri kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  • Temizleyip doğradığımız semiz otlarını ve haşlanmış nohutu ilave edip pişirmeye devam edin.
  • Suyu az ie sıcak su ilavesi ile kıvamını kontrol edin.
  • Çorbayı ocaktan almadan 1-2 dakika önce ekşisini ilave edin.Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. 
  • Ekşi piştikten sonra eklenecek buna dikkat etmezseniz çorbanın içindeki malzemeler sertleşir.Ekşisinin biraz belirgin olması gerek tam tadını almanız için.
  • 4-5 yemek kaşığı yağı tavaya alıp  içine ezdiğimiz sarımsakları, salçayı ,nane ve pul biberi ilave edip kavurduktan sonra çorbaya katın.
  • Bu çorbaya lezzet katan sosudur bence.
  • Afiyet Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...