22 Temmuz 2015 Çarşamba

Cevizli Tel Kadayıf

Eşimin ellerinden Cevizli Tel Kadayıf arada bu adamları mutfağa sokmak lazım. Maharetleri gizli kalmasın. :)
Malzemeler
  • 350 gr tel kadayıf 
  • 1 çay bardağı ceviz 
  • 2-3 çorba kaşığı tereyağ 
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ 
Şerbeti için
  • 2,5 su bardağı şeker 
  • 2,5 su bardağı su 
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
Yapılışı
  • Bir tencereye şekeri koyun, suyu ilave edin ve iyice karıştırın. Tencereyi ocağa koyun ve kaynamasını bekleyin. Kaynara çıktıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alın, soğumaya bırakın. 
  • Kadayıfı tezgahın üzerine alın ve elinizle iyice didin. Cevizi ekleyip harmanlayın. Teflon tavaya koyun ve elinizle bastırarak düzleştirin. 
  • Tereyağı ve sıvıyağını bir kapta eritin ve kadayıfın üzerine dökün. Tavayı ocağa alın ve orta harlı ateşte çevirerek kadayıfın alt yüzünü kızartın. Altı pişince çevirerek üstünü de kızartın. Piştikten sonra servis tabağına alın ve üzerine soğumuş şerbeti dökün. Dilimleyerek servis yapın. 
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...