9 Temmuz 2015 Perşembe

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Malzemeler
  • 1 paket kemalpaşa tatlısı 
  • Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su 
  • 5 su bardağı süt 
  • 2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 dolu yemek kaşığı un 
  • 6 yemek kaşığı şeker 
  • 1 paket vanilya 
Yapılışı
  • Kemalpaşa tatlılarını paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin. Pişerken sık sık karıştırmayı unutmayın ki, tatlılar şerbetini eşit çeksin. 
  • Şerbetini çeken Kemalpaşa tatlısını 30 cm çapında kek veya tart kalıbına dizin. 
  • Tepsiye dizilen kemalpasalara dadanan kuşlar birazini asirabilirler. :):) 
  • Şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın. 
  • Sıcak muhallebiyi tatlilarin üzerine dökün. 
  • Buzdolabında en az 4 saat veya bir gece bekletin. 
  • Dinlenmiş olan muhallebili Kemalpaşa tatlısı şerbetini salacaktır fazla suyunu dikkatlice dökün. 
  • Kemalpaşa tatlısını kenarlarını spatula ile sıyırın servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirip servis yapın. 
  • Afiyet şifa olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...