- 1 paket kemalpaşa tatlısı
- Kemalpaşa tatlısı için şeker ve su
- 5 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- Kemalpaşa tatlılarını paketin üzerinde tarif edildiği gibi pişirin. Pişerken sık sık karıştırmayı unutmayın ki, tatlılar şerbetini eşit çeksin.
- Şerbetini çeken Kemalpaşa tatlısını 30 cm çapında kek veya tart kalıbına dizin.
- Tepsiye dizilen kemalpasalara dadanan kuşlar birazini asirabilirler. :):)
- Şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın. Üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin. En son vanilyayı ekleyip ocaktan alın.
- Sıcak muhallebiyi tatlilarin üzerine dökün.
- Buzdolabında en az 4 saat veya bir gece bekletin.
- Dinlenmiş olan muhallebili Kemalpaşa tatlısı şerbetini salacaktır fazla suyunu dikkatlice dökün.
- Kemalpaşa tatlısını kenarlarını spatula ile sıyırın servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirip servis yapın.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder