Malzemeler
- 5 adet top kabak
- 5 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı pirinç
- 150 gr. yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 büyük soğan
- 3-4 diş sarmısak
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı toz sumak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
Kabakların içini ovmak için
- 2 diş sarımsak
- 1 tatli kaşığı nar ekşisi
- 2 tatlı kaşığı su
- tuz
Sosu için
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
- Pirinç geniş bir kaba koyup yıkayın. Soğanı sarımısağı domatesi soyup doğrayin.
- Maydanozu ince ince kıyıp pirince ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip malzemeyi güzelce karıştırın.
- Biberleri başını kesip içini çıkarın,
- kabakların üst kısmını kapak şeklinde kesip, içini çok ince olmayacak şekilde oyun. İçlerine sarımsak ve nar ekşisinden oluşan sos ile ovun.
- İç malzemesinden kabak ve biberleri ağzında 2 cm. boşluk kalacak şekilde doldurun. Kaşıkla fazla bastırmayın ki, içi kuru kalmasın.
- Kabak ve biberlerin kapaklarını kapatın.1 Yemek kaşığı karışık salçayı, biraz tereyağı ve zeytinyağıyla kavurup dolmaların üzerine gezdirin.Dolmaların üstüne çıkmayacak şekilde sıcak su ekleyin.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 45 dakika ila 1 saat arası pişirin.
- Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder