19 Temmuz 2015 Pazar

Kırmızı Biber ve Kabak Dolması

Malzemeler
  • 5 adet top kabak 
  • 5 adet kırmızı biber 
  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gr. yağlı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 büyük soğan
  • 3-4 diş sarmısak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
Kabakların içini ovmak için
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatli kaşığı nar ekşisi 
  • 2 tatlı kaşığı su
  • tuz
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı
  • Pirinç geniş bir kaba koyup yıkayın. Soğanı sarımısağı domatesi soyup doğrayin.
  • Maydanozu ince ince kıyıp pirince ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip malzemeyi güzelce karıştırın.
  • Biberleri başını kesip içini çıkarın, 
  • kabakların üst kısmını kapak şeklinde kesip, içini çok ince olmayacak şekilde oyun. İçlerine sarımsak ve nar ekşisinden oluşan sos ile ovun.
  • İç malzemesinden kabak ve biberleri ağzında 2 cm. boşluk kalacak şekilde doldurun. Kaşıkla fazla bastırmayın ki, içi kuru kalmasın.
  • Kabak ve biberlerin kapaklarını kapatın.1 Yemek kaşığı karışık salçayı, biraz tereyağı ve zeytinyağıyla kavurup dolmaların üzerine gezdirin.Dolmaların üstüne çıkmayacak şekilde sıcak su ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 45 dakika ila 1 saat arası pişirin.
  • Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...