26 Kasım 2017 Pazar

Ayva Reçeli

Malzemeler
  • 1 kg ayva
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
  • Ayva çekirdeği ( Ayva reçeline kırmızı renk vermesi için konur )
Yapılışı
  • Ayvalar yıkayip kabuklarıni soyun.
  • Küp şeklinde doğranip içine beş su bardağı su eklenmiş tencereye koyun. Böylece ayvalar kararmamis olur.
  • Bütün ayvalar bitince ocağa alın ve ayvalar yumuşayana kadar 10 dakika haşlayın.
  • Ayvalar yumuşayınca şekerini ve ayva çekirdekleri ekleyin.
  • 30- 40 dakika kadar reçel kıvamını alana kadar orta ateşte pişirin.
  • İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin. İçindeki çekirdekleri çıkarın.
  • Steril edilmiş kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
  • Bu şekilde bozulmadan uzun süre saklamak mümkün.
  • Şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...