- 1 kg ayva
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
- Ayva çekirdeği ( Ayva reçeline kırmızı renk vermesi için konur )
- Ayvalar yıkayip kabuklarıni soyun.
- Küp şeklinde doğranip içine beş su bardağı su eklenmiş tencereye koyun. Böylece ayvalar kararmamis olur.
- Bütün ayvalar bitince ocağa alın ve ayvalar yumuşayana kadar 10 dakika haşlayın.
- Ayvalar yumuşayınca şekerini ve ayva çekirdekleri ekleyin.
- 30- 40 dakika kadar reçel kıvamını alana kadar orta ateşte pişirin.
- İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin. İçindeki çekirdekleri çıkarın.
- Steril edilmiş kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
- Bu şekilde bozulmadan uzun süre saklamak mümkün.
- Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder