- 1 kg. sert mürdüm eriği
- 3 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Öncelikle şeker ve suyu yayvan bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
- Diğer tarafta erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın.
- Şurup koyulasmaya başlayınca erikleri içine atın.
- Hafifçe karıştırın. Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın.
- Üzerinde oluşan köpükleri alın.
- Ara sıra çok yavaşça karıştırın.
- Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin.
- Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Sıcakken kavanoza koyup ağzını kapatıp ters çevirin.
- Soğuyunca güneş almayan bir yere kaldırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder