2 Ekim 2017 Pazartesi

Mürdüm Eriği Reçeli

Malzemeler
  • 1 kg. sert mürdüm eriği
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
  • Öncelikle şeker ve suyu yayvan bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
  • Diğer tarafta erikleri uzunlamasına çok ince olmayan dilimler halinde doğrayın.
  • Şurup koyulasmaya başlayınca erikleri içine atın.
  • Hafifçe karıştırın. Tekrar kaynamaya başlayınca altını kısın.
  • Üzerinde oluşan köpükleri alın.
  • Ara sıra çok yavaşça karıştırın.
  • Erik verdiği suyu çekip reçelin suyu yeniden koyulaşınca limon suyunu ekleyin.
  • Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Sıcakken kavanoza koyup ağzını kapatıp ters çevirin.
  • Soğuyunca güneş almayan bir yere kaldırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...