- 6 su bardağı beyaz un
- 6 su bardağı tam buğday unu
- 6 adet yumurta
- Tuz
- İsteğe bağlı süt
- Unu yoğurma kabına eleyip ortasını açtım. Yumurtalari kırıp iki tatlı kaşığı tuz ilave ettim. Tuzunun az olmaması gerekiyormuş.
- Azar azar su ilavesiyle sert bir hamur elde ettim.
- Hamurun olduğunu anlamak için hamuru toparladiktan sonra ortadan kesip kabarciklarina bakmak gerekiyormuş.
- Kabarcıklı ise biraz daha yogurmak gerekiyormuş. Erişte hamurunun püf noktalarından biri sanırım.
- Yogurdugum hamurun üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirdim.
- Daha sonra portakal büyüklüğünde 12 beze yaptım.
- Döküm tavayi ocağın en büyük gözüne koyup en kısık ayarda altını yaktım.
- Her bezeyi mantı hamurundan az kalın olacak şekilde açtım. Döküm tavada iki tarafını da kuruttum.
- Kuruyan yufkaları temiz bir bezin üzerine aldım. Soğuyunca üst üste koydum ki kurumasinlar.
- Biten hamurların ardından yufkayı kesme tahtasına aldım. Kenarlarını kesip ayırdım.
- Elimde kalan kısmı eşit şeritler halinde kestim.
- Onları üst üste koyup ince makarnalar yaptım.
- Ayirdigim kenar kısımlarından ise minik çorbalık eristeler hazırladım.
- Temiz bir bez üzerine serip arada karıştırarak kurumaya bıraktım.
- Stres atmaya birebir. Seviyorum hamurla oynamayı.💃💃💃
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder