Pizza Hamuru İçin
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instat maya
- Aldığı kadar un (yaklasik 6 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2-3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2-3 diş sarımsa
- kekik
- Domates
- Kaşar peyniri
- Unu yoğurma kabına alın. Tuz ve mayayı ilave edip harmanlayın.
- Ortasını havuz gibi açıp sıvı malzemeyi katın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
- Üzerini streçle kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya birakin.
- Domatesi rendeleyip ocağa alın. Tuz zeytinyağı ve salçayı ilave edip iyice pişirin.
- Soğuyunca içine ezilmiş sarımsak ve kekik ekleyin.
- Hamuru üç eşit parçaya ayırıp tepsinin büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- Benim kullandığım tepsi ortaboy fırın tepsisi.
- Kenarlarını yükseltip üzerine domates sostan sürün.
- Kaşar peynirini hamurun her yerine eşit şekilde paylastirin.
- Üzerine ince dilimlenmiş domatesleri dizin. Üzerine az tuz ve kekik serpin.
- Onceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- Ben bu hamurla üç farklı pizza yaptım.
- Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder