- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 havucun rendesi
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım su bardağı beyaz peynir
- yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un(yaklaşık 6 su bardağı)
- Susam, çörek otu
- Geniş bir kaba rendelenmiş havuç, maydanoz, yumurta, peynir, sıvıyağ, yoğurdu koyarak karıştırın.
- Yumurtanın birinden bir tatlı kaşığını alıp bir yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. Bunu üzerine sos olarak kullanıyorum.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamurunuz olmalı.
- İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayıp uzerine bastirin.
- Yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karısımi sostan sürüp ve susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında kızarana pisirin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder