11 Ekim 2017 Çarşamba

Maydanozlu Havuçlu Pratik Poğaça

Malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 havucun rendesi
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı beyaz peynir
  • yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 6 su bardağı)
  • Susam, çörek otu
Yapılışı
  • Geniş bir kaba rendelenmiş havuç, maydanoz, yumurta, peynir, sıvıyağ, yoğurdu koyarak karıştırın.
  • Yumurtanın birinden bir tatlı kaşığını alıp bir yemek kaşığı yoğurtla karıştırın. Bunu üzerine sos olarak kullanıyorum.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamurunuz olmalı.
  • İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayıp uzerine bastirin.
  • Yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karısımi sostan sürüp ve susam ve çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında kızarana pisirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...