24 Mart 2017 Cuma

Sulu Köfte

Köfte için
  • 300 gr.kıyma
  • 3 yemek kaşığı köftelik bulgur
  • 1 tepeli yemek kaşığı un (köfteleri unlamak için)
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pul biber, karabiber
  • 1 tane orta boy patates
  • 1 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
Yapılışı
  • Genişçe bir kaba bulgur, rendelenmiş soğan, kıyma, maydanoz ve baharatları koyun.
  • Hepsini iyice yoğurun.
  • Büyükçe bir tepsiye un serpin.
  • Küçük parçalar alıp yuvarladığınız köfteleri tepsiye atın.
  • Tepsiyi bazen öne arkaya doğru sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın.
  • Patatesleri ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tencereye sıvıyağ ve salçayı alıp yakmadan hafifçe kavurun.
  • Üzerine 6-7 su bardağı su ekleyip kaynatın.
  • Küçük küpler halinde doğradığınız patates ve havucu tencereye ilave edin.
  • Malzeme yumuşamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Tam pişmesinler köftelerle biraz daha pişecekler.
  • Yuvarlanmış köfteleri tencereye aktarın.
  • Kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirin.
  • Suyunu çok çekerse biraz daha kaynar su ekleyip  2 dakika kaynatın.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edin.
  • Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...