- 300 gr.kıyma
- 3 yemek kaşığı köftelik bulgur
- 1 tepeli yemek kaşığı un (köfteleri unlamak için)
- 1 adet soğan
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pul biber, karabiber
- 1 tane orta boy patates
- 1 tane havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- Genişçe bir kaba bulgur, rendelenmiş soğan, kıyma, maydanoz ve baharatları koyun.
- Hepsini iyice yoğurun.
- Büyükçe bir tepsiye un serpin.
- Küçük parçalar alıp yuvarladığınız köfteleri tepsiye atın.
- Tepsiyi bazen öne arkaya doğru sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın.
- Patatesleri ve havucu soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Tencereye sıvıyağ ve salçayı alıp yakmadan hafifçe kavurun.
- Üzerine 6-7 su bardağı su ekleyip kaynatın.
- Küçük küpler halinde doğradığınız patates ve havucu tencereye ilave edin.
- Malzeme yumuşamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.
- Tam pişmesinler köftelerle biraz daha pişecekler.
- Yuvarlanmış köfteleri tencereye aktarın.
- Kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirin.
- Suyunu çok çekerse biraz daha kaynar su ekleyip 2 dakika kaynatın.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis edin.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder