- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket instant maya
- 1 su bardağı süt
- 4,5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 2 tatlı kaşığı su
- Bolca kavrulmuş susam
- Çörek hamuru için ılık süt, yumurta ve yağı yoğurma kabının içine alıp ve üzerine şeker, maya ve tuzu ilave edip karıştırarak eritin.
- Ardından yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya başlıyın ve hamur kıvamını aldığında üzerini örtüp mayalanması için bırakın.
- Bu arada bir kasenin içine tahini alıp üzerine şekeri dökün ve karıştırıp harcı hazırlayın.
- Mayalanmış olan hamuru alıp 4 e bölün.
- Her bezeyi açın.
- Çörek hamurumuzu açtıktan sonra üzerine hazırladığımız tahinli şeker karışımını sürüp heryerine dağıtın.
- Bu işlemden sonra hamurun ikiye ayırmadan kesip rulo sarın.
- Kendi etrafında döndürerek sarın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- Çöreklerin üzeri için pekmez ve suyu karıştırıp fırça ile sürün.
- Pekmezli karışımı sürdükten sonra önceden kavrulmuş susamlarınızı tahinli çöreğin üzerine serpin ve 15 dakika mayalanmaya bırakın.
- Son olarak 180 C fırında 25-30 dakika boyunca kızarıncaya kadar pişirin.
- Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder