15 Ağustos 2016 Pazartesi

Tahinli Çörek 

Malzemeleri
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket instant maya
  • 1 su bardağı süt
  • 4,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
Arası için
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
Üzeri için
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 tatlı kaşığı su
  • Bolca kavrulmuş susam
Yapılışı
  • Çörek hamuru için ılık süt, yumurta ve yağı yoğurma kabının içine alıp ve üzerine şeker, maya ve tuzu ilave edip karıştırarak eritin.
  • Ardından yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya başlıyın ve hamur kıvamını aldığında üzerini örtüp mayalanması için bırakın.
  • Bu arada bir kasenin içine tahini alıp üzerine şekeri dökün ve karıştırıp harcı hazırlayın.
  • Mayalanmış olan hamuru alıp 4 e bölün. 
  • Her bezeyi açın.
  • Çörek hamurumuzu açtıktan sonra üzerine hazırladığımız tahinli şeker karışımını sürüp heryerine dağıtın.
  • Bu işlemden sonra hamurun ikiye ayırmadan kesip  rulo sarın.
  • Kendi etrafında döndürerek sarın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Çöreklerin üzeri için pekmez ve suyu karıştırıp fırça ile sürün.
  • Pekmezli karışımı sürdükten sonra önceden kavrulmuş susamlarınızı tahinli çöreğin üzerine serpin ve 15 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Son olarak 180 C fırında 25-30 dakika boyunca kızarıncaya kadar pişirin.
  • Şifa olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...