Malzemeler
- 2 tane kabak
- 2 tane küçük havuç
- 1 tane dolma biber veya çarliston biber
- 1 tane kırmızı dolmalık biber
- 1 tane büyük boy patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 diş sarımsak
- Bütün sebzeler güzelce yıkanıp temizlenir.
- Kurulandıktan sonra uzun uzun dilimlenir.
- Teflon tava içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı konup ezilmiş sarımsaklar sotelenir.
- Doğranan sebzeler ve tuz eklenir.
- Yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak sotelenir.
- Sebzeler yumuşayınca ocaktan alınır.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Patates Püresi
Malzemeler
- 1 kilo patates
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 bardak süt
- Tuz
- Karabiber
- Patatesleri soyduktan sonra iyice yıkayın.
- Dörde veya altıya bölüp soğuk suyla yıkayın.
- Büyükçe bir tencereye su doldurun.
- Patatesleri koyun, 2 tatlı kaşığı tuz atın ve ateşte oturtun kaynayınca altını kısın ve 20 dakika kadar pişirin.
- Bir çatalın ucunu patateslere batırın eğer rahatça giriyorsa patatesler pişmiştir
- Patatesleri süzüp bir kaseye alın
- Patatesleri sıcakken el mikseri, çatal veya patates ezeceği ile ezin.
- Tereyağını ezilmiş patateslerle karıştırıp erimesini sağlayın.
- Süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.
- Bütün malzemeler birbirine karışıp macun gibi olana kadar ezerek karıştırın.
- Tencereye alın ve karıştırarak fokurdayana kadar pişirin.
- Püre ve soteyi istediğiniz şekilde servis tabağına yerleştirip servis edin.
- Afiyet Şifa Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder