3 Ağustos 2016 Çarşamba

Patates Püreli Sebze Sote

Sebze Sote
Malzemeler
  • 2 tane kabak
  • 2 tane küçük havuç
  • 1 tane dolma biber veya çarliston biber
  • 1 tane kırmızı dolmalık biber
  • 1 tane büyük boy patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 diş sarımsak
Yapılışı
  • Bütün sebzeler güzelce yıkanıp temizlenir.
  • Kurulandıktan sonra uzun uzun dilimlenir.
  • Teflon tava içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı konup ezilmiş sarımsaklar sotelenir.
  • Doğranan sebzeler ve tuz eklenir.
  • Yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak sotelenir.
  • Sebzeler yumuşayınca ocaktan alınır.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Patates Püresi

Malzemeler
  • 1 kilo patates
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 bardak süt
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
  • Patatesleri soyduktan sonra iyice yıkayın.
  • Dörde veya altıya bölüp soğuk suyla yıkayın.
  • Büyükçe bir tencereye su doldurun.
  • Patatesleri koyun, 2 tatlı kaşığı tuz atın ve ateşte oturtun kaynayınca altını kısın ve 20 dakika kadar pişirin.
  • Bir çatalın ucunu patateslere batırın eğer rahatça giriyorsa patatesler pişmiştir
  • Patatesleri süzüp bir kaseye alın
  • Patatesleri sıcakken el mikseri, çatal veya patates ezeceği ile ezin.
  • Tereyağını ezilmiş patateslerle karıştırıp erimesini sağlayın.
  • Süt, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyin.
  • Bütün malzemeler birbirine karışıp macun gibi olana kadar ezerek karıştırın.
  • Tencereye alın ve karıştırarak fokurdayana kadar pişirin.
  • Püre ve soteyi istediğiniz şekilde servis tabağına yerleştirip servis edin.
  • Afiyet Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...