- 3 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeli un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 2 dilim limon
- İlk olarak şerbeti için tencereye şeker ve su koyup kaynamaya bırakın.️
- Kaynadıktan 10 dk sonra limon dilimini ekleyip şerbeti ocaktan alıp soğutun.
- Kremayı pişirip soğumaya bırakın. Arada karıştırın ki kabuk tutmasın.️
- Revani için bir kaba yumurta ve şeker koyup iyice mikserle çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağ koyup tekrar çırpın.
- Son olarak irmik, un, kabartma tozu ve limon kabuğunu ekleyip yine iyice çırpın. ( un az gelirse 1-2 kaşık dada ilave edin) Sonra yağlanmış borcama yarısını döküp düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerini fazla kızartmadan pişirin.
- Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığının gitmesini bekleyip üzerine yine ılınmış muhallebiyi döküp düzeltin.
- 5 dk kadar biraz bekledikten sonra üzerine kalan hamurunu döküp heryerine aynı oranda yayın.
- Tekrar bu şekilde fırına verip üzerinin pişmesini sağlayın, üzeri kızarınca fırından çıkarın.
- 10 dk kadar beklettikten sonra dilimleyip üzerine az az yedirerek soğuk şerbetini yedirin.️
- En az 4-5 saat bekletip dilimleyerek servis yapın. (Bizde 10 dakika bile beklenmedi😁😁 şerbeti çeker çekmez mideye indirildi😂
- Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder