30 Eylül 2016 Cuma

Sütlü Mini Bazlama


Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instat maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
Hazırlanışı
  • Derin bir kap içine ılık su ve ılık sütü dökün.
  • Üzerine 1 paket mayayı koyup güzelce karıştırın.
  • Daha sonra 1 su bardağı sıvıyağı, 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ile azar azar un ilave edip, ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız kahvaltılık mini bazlama hamurunun üzerini kapatıp, 40-45 dakika mayalamaya bırakın.
  • Mayalanan bazlama hamurunu un serptiğiniz tezgah üzerine alın. Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler yapın.
  • Her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Geniş bir tavayı ocak üzerine koyup  ısıtın.
  • Tavanın içine kahvaltılık mini bazlamaları koyup, kısık ateş üzerinde arkalı önlü pişirin.
  • Pişen mini bazlamaları servis tabağına alın. 
  • Sıcak iken az miktar her iki tarafına tereyağı sürün. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...