1 su bardağı kuskus makarna
1 adet kırmızı biber
1 su bardagi küp doğranmış havuç
5-6 adet kornişon turşu
2-3 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarim limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Hazırlanışı
Derin bir tencereye sıcak su koyun. Üzerine biraz tuz ve sıvıyağı ekleyin. Kuskus makarnasını ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.
Ayrı bir yerde havuclari yumuşayana kadar haşlayın.
Diğer yandan biberi ve kornişon turşuları minik küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın.
Daha sonra haşlanmış olan makarnanın suyunu süzün. Sürekli karıştırarak, 5 dakika kadar soğumaya bırakın.
Derin bir kaba kuskus makarnayı koyun. Üzerine doğranmış biberleri, kornişon turşuları, haşlanmış havucu ekleyin. İnce ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Son olarak tuz, nar ekşisi zeytinyağı ve limon suyunu ayarlayıp, iyice karıştırın.
İstediğiniz şekilde süsleyip servis edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder