- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı ev yoğurdu
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 2 adet karanfil
- Şeker ve suyu bir tencereye alıp arada karıştırarak kaynatın.
- Karanfillerini ilave edin. Kaynayınca ocağın altını hafif kısıp 10-15 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Geniş bir kabın içine yumurta ve şekeri koyup 1 dakika kadar mikserle çırpın.
- Rendelenmiş portakal kabuğu, portakalın suyu, yoğurt ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
- Un, irmik, hindistan cevizi ve kabartma tozunu da ekleyip hafif akışkan bir kek hamuru yapın.
- Yağlanmış orta boy bir borcam tepsiye döküp eşit şekilde dağıtın.
- Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
- Tatlıyı fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkana kadar 5 dakika bekletin.
- Ilık şerbeti dökün.
- Ilınınca servis edin.
- Afiyet Şifa Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder