6 Şubat 2015 Cuma

Portakallı İrmik Tatlısı

Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ev yoğurdu
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2 adet karanfil
Yapılışı
  • Şeker ve suyu bir tencereye alıp arada karıştırarak kaynatın.
  • Karanfillerini ilave edin. Kaynayınca ocağın altını hafif kısıp 10-15 dakika kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Geniş bir kabın içine yumurta ve şekeri koyup 1 dakika kadar mikserle çırpın.
  • Rendelenmiş portakal kabuğu, portakalın suyu, yoğurt ve sıvıyağı ilave edip karıştırın.
  • Un, irmik, hindistan cevizi ve kabartma tozunu da ekleyip hafif akışkan bir kek hamuru yapın.
  • Yağlanmış orta boy bir borcam tepsiye döküp eşit şekilde dağıtın.
  • Önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkana kadar 5 dakika bekletin.
  • Ilık şerbeti dökün.
  • Ilınınca servis edin.
  • Afiyet Şifa Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...