Malzemeler
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 sb şeker
- 1 sb irmik
- 1 sb yoğurt
- 2 sb süt
- 3 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı rezene
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- Üzeri için susam, çörek otu
- Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Sütü hafif ılıtın. İrmiği katıp ıslatın.
- Rezene ve çörek otunu yakmadan kavurup havanda dövün.
- Sıvı yağ,yoğurt ve süt karışımı, şeker ve dövdüğünüz baharatları ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozunu ilave edin. Unu bardak bardak ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerine nemli bez örtüp bir saat dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve susama batırıp tepsiye dizin
- Önceden ısıtılmış fırında Üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
- Bu kombeler bir aya kadar dayanıyor. Bekledikce daha bir güzel oluyor.
- Not:250 grlık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder