14 Haziran 2015 Pazar

Kuru Kömbe

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 sb şeker
  • 1 sb  irmik
  • 1 sb yoğurt
  • 2 sb  süt
  • 3 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı rezene 
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Üzeri için susam, çörek otu
Yapılışı
  • Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Sütü hafif ılıtın. İrmiği katıp ıslatın.
  • Rezene ve çörek otunu yakmadan kavurup havanda dövün.
  • Sıvı yağ,yoğurt ve süt karışımı, şeker ve dövdüğünüz baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kabartma tozunu ilave edin. Unu bardak bardak ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerine nemli bez örtüp bir saat dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve susama batırıp tepsiye dizin
  • Önceden ısıtılmış fırında Üzerleri pembeleşene kadar pişirin. 
  • Bu kombeler bir aya kadar dayanıyor. Bekledikce daha bir güzel oluyor.
  • Not:250 grlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...