- 2,5 kg süs biberi
- 2 kg acur
- 1 kase soyulmuş sarımsak
- 1 adet elma
- Nohut
Turşu suyu için
- 1,5 litre su (kaynayıp soğumuş)
- 1 klasik çay bardağı tuz ( yaklaşık 5 kaşık)
- 1 silme tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
Yapılışı
- Biberleri büyükçe kapta 10-15 dakika suda bekletin. Daha sonra iyice yıkayın.
- Biberlerin saplarını kısaltıp iğne ile bir kaç yerinden delin.
- Ben yarım kglik cam kavanozlara yaptım.
- Her kavanoz için 5-6 adet nohut ve 7-8 diş sarımsak kullandım.
- Kavanozun dibine nohutlari attim. Biberleri kavanoza koyup arasına sarımsak dilimleri yerleştirdim. Çok bastirmayin biberler kırılabilir.
- Turşu suyunu 3 ölçü hazırladım.
- Üzerine suyunu ekleyip bir gece beklettim.
- Kalan biberleri kavanozları bastırıp üzerine yerleştirdim.
- 2 elmayı dilimleyip kavanozun üzerine yerleştirdim.
- Buzdolabı poşetini en üste kapatıp suyunu kontrol edin.
- Kavanozların kapaklarını kapatın.
- Altına bir tepsi koyun suyu etrafa akmasin.
- Turşular 2-3 haftada olgunlaşır.
- Serin bir yere kaldırıp muhafaza edin.
Acur Turşusu
- Acurlari 15 dakika kadar suda bekletip iyice yıkayın.
- Uçlarını kesip kavanoza göre parçalara ayırın.
- Kavanozun dibine 10 adet nohut ve 2 diş sarımsak koyun.
- Acurlari ayerleştirin.
- Üzerine suyunu ekleyip elma dilimleri yerleştirin. Buzdolabı poşetini en üste yerleştirip kapağını kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder