4 Nisan 2017 Salı

Mantı

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 6 tepeli su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
  • 300 gr. kıyma
  • 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • karabiber, tuz
Yapılışı
  • Unu yoğurma kabına alın.
  • Ortasını açıp yumurta, su ve tuzu ekleyip sertçe bir hamur yoğurun.
  • Hamuru yarım saat dinlendirip bezelye ayırın.
  •  Hamuru açacağınız zeminin üzerine biraz un serpin,üzerine hamuru koyun.
  • Hamurun üzerinede biraz un serpip kalınca bir yufka açın.
  • Yufkayı küçük karelere kesin.
  • Her karenin içine hazırladığınız harçtan biraz koyun.
  • Önce karşılıklı ikişer köşeyi birleştirin.
  • Sonra dört ucu bir araya getirerek kapatın.
  • Eğer hemen pişirmeyecekseniz,bir tepsi üzerine mantıları koyup dondurucuda dondurun ve bir poşete koyup yine dondurucuda muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...