16 Nisan 2017 Pazar

Peynirli Mini Kurabiye

Malzemeler
Hamuru için
  • 125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağında biraz eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu
Yapılışı
  • Poğaça hamurunu hazırlamak için maydanoz, peynir ve un haricindeki malzemeler, yoğurma kabı içerisine koyup karıştırın.
  • Üzerlerine azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerine, ince kıyılmış maydanoz ve beyaz peynir ilave edip ekrar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
  • Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın.
  • Üzerine yoğurtlu yumurtalı sostan sürüp susam çörekotu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...