Hamuru için
- 125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağında biraz eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
- Poğaça hamurunu hazırlamak için maydanoz, peynir ve un haricindeki malzemeler, yoğurma kabı içerisine koyup karıştırın.
- Üzerlerine azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerine, ince kıyılmış maydanoz ve beyaz peynir ilave edip ekrar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
- Yuvarladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın.
- Üzerine yoğurtlu yumurtalı sostan sürüp susam çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder