22 Temmuz 2016 Cuma

Susamlı Tepsi Keki

Malzemeler
  • 3 oda sıcaklığında yumurta
  • 1su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Üzeri için bolca susam
Yapılışı
  • Öncelikle yumurtalarımız mutlaka oda sıcaklığında olmalı, yoksa çırparken kıvam almaz.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri ,mikserle şeker tamamen eriyinceye kadar ve yumurtalar krema kıvamına gelinceye kadar çırpılmalı
  • Sonra sıvıyağı eklenip çırpmaya devam edilir.
  • Daha sonra yoğurduda eklenip daha düşük hızda çırpmaya devam edilir.
  • Kabartma tozu ve unu da elenerek ilave edildikten sonra, yavaş yavaş bir süre daha karıştırılır .
  • Yağlanmış tepsimize kek hamuru dökülür ve üzerine bolca susam serpilir.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kekimiz üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Kek piştiği sırada İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın, yoksa kekimiz kabarsa da hemen çöker.
  • Kekin piştiğini anlamak için ortasına bir kürdan veya bıçak batırın ve eğer bıçak veya kürdan keke batırdığınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir ve keki hemen fırından çıkartın ama temiz çıkmadıysa hamur bulaşıyorsa bir süre daha pişirin.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...