29 Mayıs 2019 Çarşamba

İmam Bayıldı

Malzemeler
  • 6 adet kemer patlıcan
  • 1 adet iri soğan
  • 4 diş sarmısak
  • 3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • Zeytin yağı
  • Tuz
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Kızartmak için sıvıyağ 
Sosu için
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı su
  • tuz
Yapılışı
  • Patlıcanları yıkayıp alacalı olarak soyun.
  • Başını koparmadan dörde bölün.
  • 15 - 20 dakika tuzlu suda bekletip daha sonra havlu ile kurulayın.
  • Patlıcanları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serilmiş bir tepsiye alın.
  • Soğanları minik minik doğrayıp 2 kaşık yağ ile kavurun. Aynı şekilde biberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 
  • Küçük doğranmış domatesi,soyulmuş sarımsağı koyun ve soğanla biraz daha pişirin.
  • Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin.
  • Hazırladığınız harcı patlıcanların arasına doldurun. 
  • Salçalı su ekleyin fırında yada ocakta orta dereceli ısıda pişirin.
  • Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin.
  • Hazırladığınız harcı patlıcanların arasına doldurun.
  • Salçalı su ekleyip fırında yada ocakta orta dereceli ısıda pişirin.
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...