- 6 adet kemer patlıcan
- 1 adet iri soğan
- 4 diş sarmısak
- 3 adet domates
- 2-3 adet yeşil biber
- Zeytin yağı
- Tuz
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- Kızartmak için sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı su
- tuz
Yapılışı
- Patlıcanları yıkayıp alacalı olarak soyun.
- Başını koparmadan dörde bölün.
- 15 - 20 dakika tuzlu suda bekletip daha sonra havlu ile kurulayın.
- Patlıcanları kızgın yağda kızartıp kağıt havlu serilmiş bir tepsiye alın.
- Soğanları minik minik doğrayıp 2 kaşık yağ ile kavurun. Aynı şekilde biberi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Küçük doğranmış domatesi,soyulmuş sarımsağı koyun ve soğanla biraz daha pişirin.
- Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin.
- Hazırladığınız harcı patlıcanların arasına doldurun.
- Salçalı su ekleyin fırında yada ocakta orta dereceli ısıda pişirin.
- Kızarttığınız patlıcanları bir fırın tepsisine veya yayvan bir tencereye dizin.
- Hazırladığınız harcı patlıcanların arasına doldurun.
- Salçalı su ekleyip fırında yada ocakta orta dereceli ısıda pişirin.
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder