13 Haziran 2017 Salı

Peynirli Gül Börek


Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 400 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Aralarına sürmek için
  • 1 çay bardagi süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • yarım çay bardağı su
  • 2 adet yumurta
Hazırlanışı
  • Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydanozla karıştırın.
  • Yufkaları üst üste koyup her birinden 4’er parça, yani toplamda 16 parça üçgen yufka elde edin.
  • Ayrı bir kapta sosunu hazırlayın.
  • Üçgen yufkaların her birinin üzerine tatlı kaşığı yardımıyla  hazırladığınız sosdan sürün.
  • Geniş tarafında boylu boyunca peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
  • Ardından bir ucundan ortaya doğru dolayıp yağladığınız fırın tepsisine dizin.
  • Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyip karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
  • Çörek otu susam serpip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...