Malzemeler
- 4 adet yufka
- 400 gr beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardagi süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- yarım çay bardağı su
- 2 adet yumurta
- Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydanozla karıştırın.
- Yufkaları üst üste koyup her birinden 4’er parça, yani toplamda 16 parça üçgen yufka elde edin.
- Ayrı bir kapta sosunu hazırlayın.
- Üçgen yufkaların her birinin üzerine tatlı kaşığı yardımıyla hazırladığınız sosdan sürün.
- Geniş tarafında boylu boyunca peynirli harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
- Ardından bir ucundan ortaya doğru dolayıp yağladığınız fırın tepsisine dizin.
- Yumurta sarısının içine 1 tatlı kaşığı yoğurt ekleyip karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
- Çörek otu susam serpip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder