20 Mayıs 2017 Cumartesi

Karışık Kızartma


Malzemeleri

  • 2 adet kabak
  • Yarımkg yeşil biber
  • 2 adet patates

Domates Sos için

  • 3 – 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 – 4 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  • Kabak ve patatesi istediğiniz gibi doğrayın.
  • Biberleri yıkayıp kurulayip içini çıkardıktan sonra ikiye bolun.
  • Kızgın yağda sebzeleri kizartin.
  • Bir sos tenceresinde rendelenmiş domates, ince kıyılmış sarımsak, zeytinyağı ve tuzunu ekleyip kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Bir kasede süzme yoğurdu ve ezilmiş sarımsakları karıştırın.
  • Kızarttığınız sebzeleri servis edeceğiniz tabağa alın sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis edin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...