16 Ocak 2017 Pazartesi

Çikolatalı Cheesecake


Tabanı için
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yada ceviz findık
Malzemeler
  • 300 gram labne peyniri
  • 1 su bardağı koyu yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
Üzeri için
  • 2 paket bitter çikolata
  • 100 gr krema
  • 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe göre)
Yapılışı
  • Yulaflı bisküviyi rondoda çekip un haline getirin. Eritilmiş tereyağıyla karıştırın.
  • Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt yerleştirin.
  • Karışımı kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin.
  • 1 saat boyunca buzdolabında bekletin. 
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Labne ve yoğurdu karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Un ve nişastayı ekleyip  pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırdıktan sonra kalıba dökün.
  • Isıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin. 
  • Kremayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyup karıştırarak ılıtın. Kırılmış çikolataları içine ekleyip erimesini sağlayın karışımı ocaktan alın.
  • Ilınınca çizkekin üzerine dökün.
  • Bir gece dinlendirip servis edin. 

Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...