Tabanı için
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yada ceviz findık
- 300 gram labne peyniri
- 1 su bardağı koyu yoğurt
- 2 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 paket bitter çikolata
- 100 gr krema
- 1 tatlı kaşığı şeker (isteğe göre)
- Yulaflı bisküviyi rondoda çekip un haline getirin. Eritilmiş tereyağıyla karıştırın.
- Kelepçeli kalıbın dibine yağlı kağıt yerleştirin.
- Karışımı kelepçeli kalıbın dibine bastırarak yerleştirin.
- 1 saat boyunca buzdolabında bekletin.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Labne ve yoğurdu karışıma ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırdıktan sonra kalıba dökün.
- Isıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin.
- Kremayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyup karıştırarak ılıtın. Kırılmış çikolataları içine ekleyip erimesini sağlayın karışımı ocaktan alın.
- Ilınınca çizkekin üzerine dökün.
- Bir gece dinlendirip servis edin.
Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder