Malzemeler
- 1 paket makarna
- Haşlamak için su
- 150 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet rendelenmiş domates
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- 3 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz.
- Makarnayı bol suyla haşlayın.
- Bu sırada soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
- Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
- Salça ve domates püresini ekleyip pişirin.
- Pul biberi ekleyip karıştırın.
- Tuzunu ve karabiberini ilave edip ateşten alın.
- Diğer yandan yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu çırpın.
- İstediğiniz dirilikte pişirdiğiniz makarnanın suyunu süzün.
- Yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına alıp üzerine kıymalı harcı yayın.
- maydanoz süsleyip servis din.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder