- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet olgun domates( ben konserve kullandım)
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 Limon
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Arzuya göre; taze soğan, nane, taze sarımsakta kullanabilirsiniz
- Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Limonu ince dilimleyin. Domateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
- Derin bir tepsiye ince bulgur koyup içine doğradığınız soğan, sarımsak, limon, domates, karabiber, tuz, salça, ilave edip karıştırın.
- Bulgurlar ezilene kadar iyice yoğurun. eğer kurursa elinizi suya batırabilirsiniz. ( ama sürekli su ilave edilmez tadı bozulur )
- Yoğrulan köftenin içinden limon kabukları çıkarın.
- Dahs sonra doğranmış maydanozu ilave edin.
- Tavada yağı kızdırıp yoğrulan köftenim üzerine dökün.
- İyice karıştırıp köfte şeklinde sıkıp servis edin.
- Afiyet Şifa Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder