14 Mart 2016 Pazartesi

Antep Usulü Yağlı Köfte

Malzemeler
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet olgun domates( ben konserve kullandım)
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 Limon
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Arzuya göre; taze soğan, nane, taze sarımsakta kullanabilirsiniz
Hazırlanışı:
  • Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Limonu ince dilimleyin. Domateslerin kabuğunu soyup doğrayın.
  • Derin bir tepsiye ince bulgur koyup içine doğradığınız soğan, sarımsak, limon, domates, karabiber, tuz, salça, ilave edip karıştırın.
  • Bulgurlar ezilene kadar iyice yoğurun. eğer kurursa elinizi suya batırabilirsiniz. ( ama sürekli su ilave edilmez tadı bozulur ) 
  • Yoğrulan köftenin içinden limon kabukları çıkarın.
  • Dahs sonra doğranmış maydanozu ilave edin.
  • Tavada yağı kızdırıp yoğrulan köftenim üzerine dökün.
  • İyice karıştırıp köfte şeklinde sıkıp servis edin.
  • Afiyet Şifa Olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Elma Sirkesi

Malzemeler Yeterince elma 1 yemek kaşığı şeker Icme suyu 1 silme cay kasigi kaya tuzu 2 lt lik kavanoz Yapılışı 1. Elmalari iyi...