Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı garnitür
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Biraz sıvıyağ
- tuz
Yapılışı
- Pirinçleri bir kaba alarak ılık suyla ıslatıp yarım saat bekletin. Beklettikten sonra iyice yıkayıp süzgece alın.
- Yağı ve tereyağını tencereye alıp, karıştırarak eritin.
- Pirinçleri tencereye ilave edin. Pirinçler parlak bir görüntü alıp, tane tane ayrılana kadar kavurun. Garnitürleri ezmeden sudan geçirip, suyunu süzerek pirinçlerin üzerine ilave edin. İsterseniz garnitürü kendinizde hazırlayabilirsiniz.
- Tuzu ve 3,5 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyip garnitürleri ezmeyecek şekilde hafifçe karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp, orta hararetli ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavın altını kapattıktan sonra 10 dakika demlendirip pilavı kırmadan nazikçe karıştırın.
- Afiyet olsun.
Not: Pilavın suyu pirincin cinsine göre değişiklik gösterebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder