- 3 yumurta
- 6 tepeli su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gr. kıyma
- 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı salça
- karabiber, tuz
- Unu yoğurma kabına alın.
- Ortasını açıp yumurta, su ve tuzu ekleyip sertçe bir hamur yoğurun.
- Hamuru yarım saat dinlendirip bezelye ayırın.
- Hamuru açacağınız zeminin üzerine biraz un serpin,üzerine hamuru koyun.
- Hamurun üzerinede biraz un serpip kalınca bir yufka açın.
- Yufkayı küçük karelere kesin.
- Her karenin içine hazırladığınız harçtan biraz koyun.
- Önce karşılıklı ikişer köşeyi birleştirin.
- Sonra dört ucu bir araya getirerek kapatın.
- Eğer hemen pişirmeyecekseniz,bir tepsi üzerine mantıları koyup dondurucuda dondurun ve bir poşete koyup yine dondurucuda muhafaza edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder