- Yarım çay bardağı döğme(yarma),
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım kg semiz otu
- 1 kase haşlanmış nohut
- Yarım adet limonun suyu
- tuz
- yeteri kadar su
- 2-3 diş ezilmiş sarımsak
- pul biber,kuru nane
- 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı biber salça
- Akşamdan ıslanmış dövme ve kırmızı mercimeği yıkayıp ocağa alın. Yeteri kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
- Temizleyip doğradığımız semiz otlarını ve haşlanmış nohutu ilave edip pişirmeye devam edin.
- Suyu az ie sıcak su ilavesi ile kıvamını kontrol edin.
- Çorbayı ocaktan almadan 1-2 dakika önce ekşisini ilave edin.Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
- Ekşi piştikten sonra eklenecek buna dikkat etmezseniz çorbanın içindeki malzemeler sertleşir.Ekşisinin biraz belirgin olması gerek tam tadını almanız için.
- 4-5 yemek kaşığı yağı tavaya alıp içine ezdiğimiz sarımsakları, salçayı ,nane ve pul biberi ilave edip kavurduktan sonra çorbaya katın.
- Bu çorbaya lezzet katan sosudur bence.
- Afiyet Şifa Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder